15 dkg vaj
10 dkg cukor
2 tojás
2 dl tejszín
1 kiskanál vaníliaaroma
só
3 kiskanál sütőpor
15 dkg liszt
20 dkg tejben főtt rizs
1 alma
5 dkg mazsola
10 dkg magozott meggy
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A formákat papírral kibéleljük. A vajat a cukorral és a tojásokkal habosra keverjük, a tejszínt hozzáadjuk, vaníliaaromával és kevés sóval ízesítjük. A tésztát a sütőporral elkevert liszttel simára keverjük, majd a tejben főtt rizst hozzáadjuk. Végül a kisebb kockákra vágott almát, a mazsolát és a magozott meggyet beleforgatjuk. A tésztát a formákba kanalazzuk, és 20-25 perc alatt készre sütjük.
15 dkg vaj
15 dkg liszt
10 dkg zabpehely
2 kiskanál sütőpor
2 tojás
15 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 kiskanál reszelt narancshéj
3 dl joghurt
25 dkg fekete áfonya
2 dl cukrozott tejszínhab
A muffinsütő formát egy kevés vajjal vékonyan kikenjük, majd a hűtőbe tesszük. a sütőt előmelegítjük 160- 180 fokra.
A lisztete a zabpehellyel és a sütőporral elkeverjük, majd felhasználásig félretesszük. A vajat a tojásokkal, a cukorral és a vaníliás cukorral habosra dolgozzuk, majd a lisztes keverékkel simára keverjük. Végül beleforgatjuk a feketeáfona 4/5-öd részét. A tésztát a formába kanalazzuk. 20-25 perc alatt készre sütjük.
1 ek vaj
25 dkg liszt
2 kiskanál sütőpor
1 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 kiskanál őrölt gyömbér
20 dkg kimagozott, cukrozott datolya
2 tojás
15 dkg barna cukor
2,5 dl joghurt
0,75 dl olaj
Az öntethez:
2 dl tejszín
5 dkg vaj
10 dkg barna cukor
2 kiskanál instant kávé
A sütőformát vékonyan vajjal kikenjük, majd a hűtőbe tesszük. a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A lisztzet a sütőporral, a mézeskalács fűszerkeverékkel, az őrölt gyömbérrel és az apróra vágott datolyával elkeverjük. A tojásokatz a barna cukorral habosra keverjük, a joghurtot, az olajat, végül a lisztes keveréket hozzáadjuk, majd a tésztát simára dolgozzuk. A tésztát a sütőformába kanalazzuk, és 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve a muffinokat kihűtjük. Közben a tejszínt a barna cukorral és a vajjal felforraljuk, a kávét hozzáadjuk, majd takarék lángon addig forraljuk, amígf be nem sűrűsödik. Tálalás előtt a muffinokat a kávés öntettel meglocsoljuk, felezett datolyával és színes cukorral díszítjük
15 dkg vaj
25 dkg birsalma
szegfűszeg
10 dkg porcukor
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
15 dkg finomliszt
3 kiskanál sütőpor
2 tojás
15 dkg cukor
2,5 dl joghurt
1 nagyobb narancs leve és héja
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A formákat kivajazzuk. A birsalmák magházát eltávolítjuk, a héját kereszt alakban mélyen bevágjuk, mindegyik keresztbe egy szegfűszeget teszünk. Az előkészített birsalmákat a héjas felükkel felfelé sütőtepsibe tesszük, porcukorral meghintjük, majd megsütjük. A két lisztet a sütőporral összekeverjük. A tojást enyhén felverjük, majd a cukrot, a puha vajat és a joghurtot hozzáadjuk. A lisztes keveréket kis adagokban belekeverjük, majd a kisebb kockákra vágott sült birsalmát óvatosan beleforgatjuk. a tésztát a formákba öntjük, és 20-25 percig sütjük. ha megsült narancslével meglocsoljuk, végül tálaláskor vékony csíkokra vágott narancshéjjal díszítjük.